VGZ vernieuwt topstructuur

0

In lijn met haar nieuwe strategie kondigt Coöperatie VGZ een nieuwe topstructuur aan. Het Executive Committee is per 15 juni het besluitvormend orgaan dat VGZ als één geheel aan zal sturen. Dit zogenoemde ExCo heeft gezamenlijk de dagelijkse leiding over VGZ en bestaat uit zes leden, waarvan twee leden de statutaire rol van Raad van Bestuur vervullen: Karien van Gennip (foto) als Chief Executive Officer (CEO) en Kees Hamster als Chief Financial and Risk Officer (CFRO).

Daarnaast heeft het ExCo nog vier leden: Frank Elion (Chief Member Officer, CMO), Marjo Vissers-Kuijpers (Chief Health Officer, CHO), Mirjam Verhoeven (Chief Transformation & Information Officer, CTIO) en een nog te benoemen Chief People & Sustainability Officer (CPSO).

Patiëntenrevolutie

Met de nieuwe strategie speelt zegt VGZ in te spelen op een aantal belangrijke trends in de samenleving. Van Gennip: “De zorg staat op een kantelpunt. Digitalisering, nieuwe technologieën, uitdagers op de zorgmarkt en maatschappelijke ontwikkelingen veranderen het speelveld. Ook de verwachtingen van onze leden veranderen. We voorzien daarom een ware patiëntenrevolutie. Patiënten zullen steeds vaker op zoek gaan naar passende zorg op het juiste moment, digitaal of door alternatief aanbod, waardoor ze echt een antwoord krijgen op hun gezondheids- of zorgvragen.”

Goed, toegankelijk en betaalbaar

“VGZ gelooft dat Nederland gezonder wordt en de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar blijft als we mensen meer grip geven op de zorg die ze krijgen én op hun eigen gezondheid. Dat kan door de zorg met en rond patiënten te organiseren. Wij willen daarvoor een gezondheids- en zorgnetwerk opbouwen dat goed toegankelijke én gepaste zorg biedt. Daarom verbinden we ons aan partners die de principes van zinnige zorg onderschrijven en samen met ons willen werken aan toekomstbestendige zorg”, zegt Van Gennip.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.