Verzilverhypotheken zijn hip

0

ABN Amro trekt in de maanden april en mei met een serie roadshows het land in om adviseurs te informeren over de binnenkort te introduceren Overwaarde Hypotheek voor senioren en de Duurzaam Wonen Hypotheek.

Het is de zoveelste mogelijkheid voor senioren om de bakstenen van hun eigen woning in te zetten als extra inkomstenbron. Vivat onderdeel SRLEV introduceerde deze week de ‘omkeerhypotheek’ Stekkie. Een inkomensaanvuller voor consumenten van 65 jaar en ouder, die een eigen woning hebben die volledig is afbetaald en op zoek zijn naar een maandelijkse aanvulling op hun inkomen. DNGB biedt senioren vanaf 57 jaar sinds de zomer van 2018 Duowonen. Via de erfpachtconstructie verkopen zij de grond onder hun woning en krijgen de waarde na aftrek van kosten en een eventuele restant hypotheek in één keer uitbetaald. Maar ook andere aanbieders hebben inmiddels een verzilvermogelijkheid voor senioren op de plank liggen.

Op welke wijze ABN Amro met de Overwaarde Hypotheek voor senioren het verzilveren van de overwaarde toestaat wordt volgende week duidelijk tijdens de eerste roadshow op 4 april in Apeldoorn.

Taskforce Verzilveren

Nog niet zo lang geleden waren er maar weinig aanbieders met een opeethypotheek. De overheid kwam in 2012 zelfs met een heuse Taskforce Verzilveren. Deze groep van deskundigen en belanghebbenden brachten de financiële wensen van gepensioneerden in kaart en bedachten nieuwe manieren waarop zij hun overwaarde zouden kunnen vrijspelen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.