Verzekeringssector als eerste bedrijfstak over op eHerkenning

0

Adfiz, NVGA, Verbond van Verzekeraars en SIVI stellen tevreden vast dat de verzekeringssector grotendeels over is op eHerkenning. Nu is het volgens hen zaak om door te pakken in het gebruik en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Ook moeten nieuwe mogelijkheden beter en breder worden benut.

De krachtenbundeling en goede samenwerking tussen de betrokken brancheorganisaties heeft ertoe geleid dat de verzekeringssector als eerste bedrijfstak nu over is op eHerkenning, met alle pluspunten en toekomstige voordelen van dien. Alle ketenpartijen kunnen nu bovendien hun eigen eHerkenningsmakelaar of middelenuitgever kiezen. Naar deze introductie van ‘marktwerking’ is lang uitgekeken. Peter Mols (foto, SIVI) is blij dat de branche de transitie zonder al te veel kleerscheuren is doorgekomen. “Nu moeten we doorpakken als sector. De komende periode gaan we in een-op-een gesprekken de weifelaars inspireren om eHerkenning te implementeren. Leveranciers dagen we uit om meer gebruiksvriendelijke processen in te richten.”

Beveiligingsperspectief

Mols: “Bij alle dienstverleners ziet SIVI eenzelfde beeld: een toenemend gebruik van logins via eHerkenning, maar ook een uitwijk naar gebruikersnamen en wachtwoorden. Dit laatste vaak ook nog zonder tweefactorauthenticatie. Vanuit beveiligingsperspectief is dit niet uit te leggen, aldus experts. Daarom verwelkomen zij het voornemen van verschillende verzekeraars/serviceproviders om de inlog met gebruikersnaam/wachtwoord uit te faseren.”

Verbeteren

Daarnaast staan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en de performance hoog op de agenda bij de brancheorganisaties en SIVI. Mols: “De inzet is leveranciers te stimuleren om verbeteringen aan te brengen en daar ervaren gebruikers bij te betrekken. Bijvoorbeeld door de inrichting van selfserviceportalen nadrukkelijk af te stemmen met betrokken partijen. Ook kan SIVI op het gebied van nieuwe features, zoals ketenmachtiging, – nu de ergste drukte rondom de migratie voorbij is – meer ondersteuning leveren aan leveranciers bij de (door)ontwikkeling.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.