Verzekeringsmarkt e-bikes groeit naar 550 miljoen euro

0

Nederlanders hebben het afgelopen jaar 550 miljoen euro uitgegeven aan het verzekeren van hun elektrische fiets. Gemiddeld kost een verzekering 14 euro per maand. De populairste aanbieder in deze verzekeringsmarkt is ANWB. Hybridefietsen worden het vaakst verzekerd (73%).

Dit blijkt uit de derde editie van de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders. De totale e-bike verzekeringsmarkt heeft op dit moment een jaarlijkse waarde van 550 miljoen. Vorig jaar was dat nog €313 miljoen. Deze stijging komt door de groei van het aantal e-bikes en hogere maandelijkse kosten voor de verzekering. Gemiddeld bedragen deze kosten op dit moment 14 euro per maand. Het verzekeren van een hybridefiets is het meest kostbaar. Daar wordt gemiddeld 16 euro per maand voor betaald. Van 5% van de bezitters is de e-bike in het verleden wel eens gestolen.

ANWB populairste verzekeraar

Van alle verzekerde e-bikes worden de meeste verzekerd via ANWB. Naast ANWB nemen ook ENRA, Kingpolis en Univé een groot deel van deze verzekeringsmarkt in. Unigarant, Allianz en Interpolis volgen op enige afstand. Opvallend is dat 13% van de Nederlanders niet weet waar hun elektrische fiets verzekerd is.

Hybridefietsen meest verzekerd

Zes op de tien elektrische fietsen zijn verzekerd. Dit aandeel ligt opvallend hoger bij elektrische hybridefietsen (73%). Elektrische bakfietsen en vouwfietsen zijn daarentegen minder vaak verzekerd, respectievelijk 40 en 30% van deze fietsen is verzekerd. Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe hoger de waarde van een elektrische fiets hoe vaker deze verzekerd is.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.