Verzekeringsles voor 14.000 leerlingen

0

Medewerkers van verzekeraars staan tijdens de Week van het geld weer voor de klas om scholieren kritisch na te laten denken over risico’s en verzekeren. Van 25 tot en met 29 maart geven zij de verzekeringsles Fix je Risk aan de groepen 7 en 8 van basisscholen verspreid door het hele land.

De teller van het aantal verzekeringslessen staat op dit moment op 588. Maandag 25 maart is de officiële aftrap van de Week van het geld. Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, zal die dag een bezoek brengen aan de gastles van Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars en Cees de Jong, directeur BNP Paribas.

Kritisch leren kiezen

Onderdeel van de les is het digitale spel Fix je Risk. Daarin doorlopen de leerlingen vier verschillende situaties: een verjaardag, het schoolkamp, de musical en de zomervakantie. Ze leren inschatten welke risico’s er kunnen gebeuren en hoe groot de schadepost mogelijk is. In teamverband beslissen ze vervolgens of ze zich wel of niet willen verzekeren en welke polissen ze eventueel nodig hebben. De teams kunnen maximaal twee van de vier optionele verzekeringen kiezen en moeten dus in onderling overleg kritisch zijn. Maar net zoals in het echte leven: dankzij het ‘rad van gebeurtenissen’ zijn altijd weer nieuwe keuzes en inschattingen nodig.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.