Verzekeringsbudget zzp’er 150 euro

0

In een onderzoek onder 500 zzp’ers geeft 61% van hen aan zich deels of geheel te willen verzekeren tegen het risico van aansprakelijkheid. Voor de inventaris is dat 50%, en 38% zou zich deels of geheel tegen juridische conflicten willen verzekeren. Het onderzoek is gedaan in opdracht van Reaal.

Volgens de onderzoekers van Direct Research verzekert een ruime meerderheid (51%) van de zzp’ers zich niet, omdat ze denken dat de kosten hoog zijn. Op de vraag welk bedrag ze bereid zijn te betalen voor zzp-verzekeringen geeft bijna de helft (47%) aan tussen de 100 en 200 euro per maand te willen uitgeven. Van de zzp’ers denkt 48% dat de kans klein, maar wel aanwezig is om door gezondheidsredenen uit te vallen. 29% van hen denkt hetzelfde over de kans op juridische conflicten.

Om zzp’ers te helpen een dekking te vinden die ze echt nodig hebben, heeft Reaal de zzp-check ontwikkeld. Een online-tool die inzicht geeft in welke risico’s relevant zijn in voor de specifieke situatie van de ondernemer en wat er mogelijk is binnen het opgegeven budget.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.