Verzekeringsagent krijgt vier jaar cel

0

Een 57-jarige verzekeringsagent uit Goes moet de gevangenis in. De man heeft gedurende ruim 10 jaar bekenden, vrienden en familie voor tonnen opgelicht.  De rechtbank in Middelburg veroordeelde hem tot 4 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, en tot het betalen van een schadevergoeding van 3,5 ton aan de slachtoffers. Bovendien mag de Zeeuw gedurende 5 jaar zijn beroep niet uitoefenen.

Mensen betaalden jarenlang premies voor bijvoorbeeld een levensverzekering. Dat geld bereikte nooit de verzekeringsmaatschappij, maar verdween in de zakken van de tussenpersoon. Ook kocht hij stiekem polissen af. Hij vroeg klanten geld op zijn rekening te storten waarna het zou worden overgeboekt naar de verzekeraar,
maar dat gebeurde nooit. Veel van zijn slachtoffers kwamen er na jaren pas achter dat ze helemaal niet verzekerd waren. Soms gebeurde dat na het overlijden van een partner.

De rechtbank achtte ook bewezen dat de verzekeringsagent 600.000 euro heeft witgewassen. 52 gedupeerden dienden een gezamenlijke schadeclaim in van 350.000 euro. Die wordt hen uitbetaald. De 2,5 ton verschil tussen het witwasbedrag en de schadeclaim is van slachtoffers die zich niet hebben gemeld bij de politie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.