Verzekeren van e-steps

0

Ze rijden soms met een behoorlijke snelheid voorbij en zijn een stuk minder onschuldig dan je denkt. Vooral in het buitenland kan het flink in de papieren lopen als iemand met een e-step brokken maakt. Jelle Smits van De Vereende legt in een interview op de website van het Verbond van Verzekeraars uit hoe dat zit.

Wanneer je als Nederlander in het buitenland een e-step huurt, dan ben je vaak niet verzekerd. Het is zaak dit goed uit te zoeken voordat je met een step de weg op gaat. Zo kan in het land waar je de e-step huurt mogelijk geen verzekeringsplicht gelden, vertelt Smits. “Dat is bijvoorbeeld in Spanje het geval. De e-step valt daar in een lichte categorie, met als gevolg een uitzondering voor de verzekeringsplicht. Als je pech hebt, is er dan geen verzekering afgesloten. En de andere kant van de medaille is, dat de step volgens onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) onder de uitsluiting van een motorvoertuig valt. Dan geldt er dus ook hier geen dekking als jij met een e-step schade veroorzaakt.”

Veroorzaak je schade met een onverzekerde e-stap, dan kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Als voorbeeld noemt Smits het verhaal van een Nederlander die in Spanje een e-step had gehuurd en letsel heeft veroorzaakt. “De betrokken verzekeraar heeft de schade, die in de tienduizenden euro liep, op hem verhaald.”

Lees hier het hele gesprek met Jelle Smits op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.