Verzekerbaarheid nieuwbouwprojecten onder druk

0

Volgens berichtgeving in het FD en bij BNR komen door een tekort aan woningbouwverzekeringen kleine nieuwbouwprojecten in gevaar. Nieuwbouwverzekeraar Woningborg liet het FD optekenen dat het maximum aantal projecten dat ze kunnen verzekeren is bereikt. Er wordt al nee verkocht.

Om de stroom aan nieuwbouwprojecten en daarmee de stijgende behoefte aan verzekeringen op gang te houden wil de verzekeraar dat het Rijk geld steekt in het verzekeren van woningbouwprojecten. Een goed plan, volgens woningmarktexpert Peter Boelhouwer. Tegenover BNR zei hij hierover: “De nood is hoog en er moet snel geacteerd worden. Dat de overheid bijspringt, kan ik mij goed voorstellen. Want wat we nu absoluut niet moeten hebben is dat de bouw gaat vertragen omdat er geen verzekeraars zijn, dat zou wel heel treurig zijn.”

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilde tegenover het FD alleen bevestigen dat er ‘verkennende gesprekken’ plaatsvinden met Woningborg over ‘haar problematiek’. Vandaag bericht het FD dat de gisteren geopperde kapitaalinjectie voor de bouwverzekeraar al direct tot vragen heeft geleid over mogelijke staatssteun.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.