Verzekeraars worden iets minder gewantrouwd

0

Het vertrouwen dat Nederlanders in verzekeraars hebben, neemt toe. Hoewel het vertrouwen nog steeds in de min staat, steeg het vertrouwen in het eerste kwartaal van dit jaar naar -25; tien punten hoger dan in het eerste kwartaal van 2012. Dat blijkt uit een meting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Het CVS meet ieder kwartaal hoeveel vertrouwen de Nederlandse consument in verzekeraars heeft. In het eerste kwartaal van 2012 kwam de vertrouwensindex nog uit op -35; in het laatste kwartaal van dat jaar was dat gestegen naar -29 en begin dit jaar (de meting dateert van begin januari) stond de teller op -25. Hoewel nog altijd meer consumenten geen vertrouwen in verzekeraars hebben dan die dat wel hebben, groeit de groep positieve consumenten wel. Als belangrijkste reden voor die stijging geven consumenten aan dat dit komt doordat de economie in hogen ogen weer wat aantrekt; slechts een kleine groep consumenten merkt dat verzekeraars daadwerkelijk veranderingen doorvoeren.

Goed nieuws is dat het percentage consumenten dat minder vertrouwen heeft, afneemt. Zo was het vertrouwen in het laatste kwartaal van 2012 bij 23% van de ondervraagden gedaald; in het eerste kwartaal van dit jaar was dat 17%. Mensen die geen vertrouwen hebben, geven aan dat dat komt omdat ze vaak het gevoel hebben wel premie te moeten betalen, maar geen schade vergoed krijgen als ze een claim indienen. Bij het merendeel van de consumenten is het vertrouwen overigens gelijk gebleven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.