Verzekeraars willen stalbranden voor zijn

0

Het Verbond van Verzekeraars brengt de mogelijkheden in kaart om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven. Aanleiding hiervoor zijn de recente stalbranden waarbij een groot aantal dieren om het leven is gekomen en forse materiële schade is ontstaan.

Samen met andere partijen, zoals de Dierenbescherming, de Brandweer en LTO, zetten verzekeraars zich al langere tijd in om het (brand)risicobewustzijn bij veehouderijbedrijven te vergroten. Zo is er een gezamenlijke checklist opgesteld met belangrijke preventietips om stalbranden te voorkomen. Met de extra inspecties hopen de verzekeraars een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van schade en dierlijke slachtoffers. Volgens het Verbond ontstaan veel stalbranden door problemen met de elektra. “Daar hebben verzekeraars veel kennis over, waardoor ze kunnen bijdragen aan het voorkomen van branden.”

Risicogerichte inspectie

Het Verbond adviseert zijn leden om risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven die grote aantallen dieren huisvesten. Tijdens dit soort inspecties wordt gelet op verschillende risicovolle situaties die tot brand en daarmee tot dierenleed kunnen leiden. Samen met de ondernemer worden vervolgens maatregelen genomen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.