Verzekeraars willen energie besparen

0

Banken en verzekeraars gaan zich inspannen voor energie-efficiency om in 2020 30% te besparen op energie. Het MJA3-convenant (over energiebesparing) voor de financiële sector is vandaag getekend door directeur Wim Mijs van de NVB, algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond en secretaris-generaal Roos van Erp-Bruinsma.

Het tekenen van het convenant is een belangrijke stap, aldus Mijs. “We leggen hiermee vast dat nu ook gezamenlijk gaan inzetten voor energiebesparing. We gaan kennis en ervaringen bundelen en actief verspreiden.” Zo bespaart ING nu al 10.000.000 kwh per jaar met het op afstand automatisch in- en uitschakelen van pc’s.

ABN Amro, Achmea, ASR Verzekeringen, Nationale-Nederlanden, De Goudse Verzekeringen, Rabobank en SNS Reaal zijn al actief in het kader van MJA3. Delta Lloyd Groep bespaart elk jaar 162.000 euro dankzij een juiste instelling en correct gebruik van de klimaatinstallatie in het Ohra-gebouw in Arnhem.”Gezamenlijk kunnen we nog veel verder komen. Energiebesparing is bittere noodzaak, voor een efficiënte sector en vooral ook voor het klimaat”, aldus Weurding.

Financiële dienstverleners kennen een hoog energieverbruik. Naast gebouwgebonden energie, is dit voornamelijk energie dat verbruikt wordt bij ICT. 48% van de elektriciteitsrekening van een bank of verzekeraar gaat op aan ICT, blijkt uit onderzoek in opdracht van Agentschap NL. Het energieverbruik aan ICT in de financiële sector staat gelijk met het verbruik van 153.000 huishoudens. Dit is 15,7% van het totale energieverbruik op ICT. De verwachting is dat ICT-gerelateerd energieverbruik in de toekomst zal toenemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.