Verzekeraars voorzichtig met vergoeden waterschade

0

In toenemende mate kunnen ondernemers zich verzekeren voor de gevolgen van het overstromen van secundaire waterkeringen, zoals sloten, beken en kleine rivieren.

Als het gaat om materiële schade aan inventaris, goederen en bedrijfsgebouwen zijn deze kosten bij 82% van de zakelijke schadeverzekeringen gedekt. Opmerkelijk genoeg wordt bij een gedekte materiële schade in lang niet alle gevallen de bijbehorende bedrijfsschade vergoed, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView.

Waterkeringen

Naast de primaire waterkeringen, die het land beschermen tegen de zee en de grote rivieren en waarvoor ondernemers zich niet kunnen verzekeren in geval van overstromingen, zijn er ook secundaire waterkeringen die vooral een lokaal of regionaal karakter hebben. Voorbeelden hiervan zijn boezemkades of kanaaldijken. Ook deze keringen kunnen bij extreme neerslag overlopen of doorbreken, met schade tot gevolg. Vijf jaar nadat het Verbond van Verzekeraars in 2018 haar leden de aanbeveling gaf deze gebeurtenis op te nemen in de dekking, is dat voor wat betreft materiële schade grotendeels gebeurd. Bedrijfsschade, zoals omzetderving als gevolg van noodgedwongen bedrijfssluiting of uitval in de productie ten gevolge van de wateroverlast, is slechts bij 27% van de verzekeringen gedekt. Ondernemers die in de buurt van dergelijke secundaire waterkeringen hun bedrijf hebben, dan wel andere vormen van wateroverlast willen verzekeren, doen er goed aan zich zorgvuldig te laten adviseren.

Vijf sterren

  • MoneyView heeft in zijn Special Edition Zakelijke Schadeverzekeringen MKB ook de jaarlijkse ProductRating MKB-verzekeringen vastgesteld:
  • Vijf sterren voor voorwaarden Aansprakelijkheid voor bedrijven (MKB): Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering
  • Vijf sterren voor voorwaarden Rechtsbijstand voor bedrijven (MKB): Nationale-Nederlanden Rechtsbijstand Bedrijven
  • Vijf sterren voor voorwaarden Inventaris en Goederen (MKB): ASR Inventaris en goederen
  • Vijf sterren voor Voorwaarden Bedrijfsschadeverzekering Interpolis Stagnatieverzekering
  • Vijf sterren voor voorwaarden Gebouwenverzekering: Interpolis Gebouwenverzekering

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.