Verzekeraars verstevigen positie hypotheekmarkt

0

Verzekeraars hebben in het tweede kwartaal van 2017 hun marktaandeel in de hypotheekmarkt met 3% zien toenemen. De stijging is met name zichtbaar in het segment starters. De grootbanken verloren ruim 2% marktaandeel en komen uit op 50%. Dit blijkt uit de Hypotheekupdate van IG&H.

Verzekeraars wisten in het tweede kwartaal ruim 5% meer marktaandeel bij starters te behalen dan in het eerste kwartaal. Een opvallende toename, want het marktaandeel van de banken bij starters daalde het afgelopen kwartaal juist met 5% naar 55%.

De banken zijn niet alleen minder populair onder starters, ook onder de doorstromers verloren de banken marktaandeel. Ten opzichte van het eerste kwartaal geleden daalden de cijfers met 4% en hebben banken nog zo’n 60% marktaandeel in handen.

Forse groei doorstromers

De totale hypotheekomzet bedroeg het tweede kwartaal 23,7 miljard euro. Deze kwartaalomzet is voor 57% afkomstig van doorstromers, 24% van starters en 19% van oversluiters. Ten opzichte van een jaar eerder laten alle typen opnieuw een groei zien in zowel omzet als aantallen, maar met name de doorstromersmarkt groeit hard.

Het totale hypotheekvolume van starters steeg met 11% naar 5,7 miljard euro. Het totale hypotheekvolume van doorstromers kwam uit op 13,4 miljard euro, een stijging van bijna 35% ten opzichte van een jaar geleden. De oversluiters zijn dit jaar al goed voor 4,6 miljard euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.