Verzekeraars tuigen innovatiepijler op

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft een innovatieagenda ingesteld, waarmee verzekeraars zich gezamenlijk sterk willen maken voor een toekomstbestendige sector. Op de agenda staan zaken zoals cyberverzekeringen, blockchaintechnologie, Big Data en kennisdeling over innovatie.

De Innovatieagenda is in samenwerking met TNO opgesteld. De agenda is dan ook een vervolgstap op het eerdere TNO-rapport uit 2013 – waarin 150 maatschappelijke en technologische trends staan beschreven – en de opening van het insuranceLAB in 2015.

Insurance Academy

In de agenda staan vijf actielijnen voor de komende twee jaar geformuleerd om de innovatie beleidsmatig aan te pakken. De onlangs opgerichte Insurance Academy heeft de taak gekregen om de actielijnen verder vorm te geven. In de Academy komt alle kennis samen die nu nog verspreid aanwezig is. Nadruk ligt op het vergroten en verspreiden van kennis, verbinden van leden en stakeholders en innovatie. Binnen de Insurance Academy wordt gewerkt aan drie pijlers: verzekeringsthema’s, wet- en regelgeving en trends en innovatie.

Advisory Board

Tot slot wordt er een Advisory Board opgericht, waarin verzekeraars en externe partijen zullen plaatsnemen. De Board heeft de taak om de voortgang van het innoveren te bewaken en verdere innovatie binnen de sector aan te jagen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.