Verzekeraars spreken van normale jaarwisseling

0

Het schadebeeld van de afgelopen jaarwisseling is volgens verzekeraars redelijk normaal. Volgens de eerste schattingen bedraagt de totale extra schade door de jaarwisseling voor particulieren ongeveer tien miljoen euro. Dit blijkt uit voorlopige schattingen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. 

Het gaat daarbij om schade aan huizen, inboedels en auto’s. Zakelijke schade, schade aan overheidseigendommen en scholen zijn hierin niet meegenomen. De schattingen zijn gebaseerd op de eerste indrukken bij verzekeraars, waar verzekerden de dagen na de jaarwisseling hun schadeclaims digitaal of via het callcenter indienen.

Verzekeraars houden er rekening mee dat zij ook de komende dagen claims kunnen ontvangen, bijvoorbeeld wanneer vakantiegangers bij thuiskomst schade aan hun eigendommen constateren. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars: “Het lijkt erop dat de regen mensen van de straat heeft gehouden en vooral tot minder vuurwerkschade heeft geleid. We zien dat de schade varieert van onschuldige ongelukjes tot zwaar beschadigde auto’s vanwege brandstichting en beschadiging aan straatmeubilair.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.