Verzekeraars splitsen joint venture Keerpunt

0

ASR Nederland en Nationale-Nederlanden willen de joint venture Keerpunt opsplitsen, waarbij ieder een deel zal opnemen in hun eigen organisatie. Beide verzekeraars zijn voor de helft aandeelhouder van de specialist op het gebied van arbodienstverlening, casemanagement, re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Keerpunt is opgericht in 1999. Er werken circa 225 medewerkers (200 fte) en in 2019 boekte het bedrijf een omzet van 24,5 miljoen euro. De voorgenomen splitsing zal in oktober moeten plaatsvinden. Nationale-Nederlanden brengt de dienstverlening dan onder bij dochteronderneming HCS, vanuit de locatie van Keerpunt in Hilversum. a.s.r. voegt haar deel van de dienstverlening toe aan de eigen organisatie in Utrecht, waarbij de klantactiviteiten worden samengevoegd met de dienstverlening in het AOV-bedrijf van a.s.r. en SuperGarant Verzekeringen, een 100% dochteronderneming van a.s.r.

De splitsing is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit en de afronding van het adviestraject met de ondernemingsraad van Keerpunt, a.s.r. en Nationale-Nederlanden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.