Verzekeraars soms kinderachtig bij vergoeding schade

0

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP’s) verschillen onderling fors in hun vergoedingenbeleid bij schade die kinderen veroorzaken, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Deze verzekeringen kosten voor een gezin met kinderen tussen de 30 en 72 euro per jaar. De duurste dekken niet per se meer dan de goedkoopste. 

Een AVP vergoedt voor ouders onder meer schade die hun kinderen veroorzaken bij anderen. Maar uit de vergelijking door de Consumentenbond blijkt dat een op de drie verzekeringen geen dekking biedt als een kind iets kapotmaakt bij een (niet betaalde) oppas. Minder dan de helft vergoedt schade bij sport en spel. Ook niet alle verzekeringen dekken schade door joyriding. En zelfs als de schade volgens de polisvoorwaarden wel in aanmerking komt voor vergoeding, beoordelen verzekeraars alsnog per geval of ze een bedrag uitkeren.

Bart Combee, directeur Consumentenbond: “Verzekeraars zouden niet kinderachtig om moeten gaan met schade door kinderen. Bijvoorbeeld een kind dat de bril van oma’s neus pakt en laat vallen. Vergoeding daarvan blijkt niet voor elke verzekeraar vanzelfsprekend. Maar als verzekeraar ga je toch geen grootouders ontmoedigen hun kleinkind op schoot te nemen.” Wie niet voor teleurstellingen wil komen te staan, doet er goed aan uit te zoeken hoe zijn AVP met deze situaties omgaat. Het onderzoek staat beschreven in de Consumentengids van januari, die vandaag is verschenen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.