Verzekeraars lanceren Open Insurtech-programma

1

Het Verbond van Verzekeraars start samen met het wereldwijde open innovatieplatform Plug and Play Tech Center uit Silicon Valley een Insurtech-programma in Nederland. Het programma verbindt wereldwijde innovatietrends met lokale en nationale behoeften en strategieën.

Het programma sluit aan op bestaande Plug and Play platforms in Silicon Valley, Tokio, Singapore, Peking en München. De focus van het programma – exclusief voor de leden van het Verbond van Verzekeraars – ligt op het samenwerken met Insurtech startups om zo nieuwe datagedreven producten en diensten snel en efficiënt op de Nederlandse markt te introduceren.

Verbondsdirecteur Richard Weurding: “Het vandaag gesloten partnership sluit aan bij de innovatiestrategie van de sector door het hoofd te bieden aan branchebrede uitdagingen via langdurige en duurzame oplossingen. Via het partnership willen wij Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, van klein tot groot, helpen in contact te komen met Insurtech start-ups om zo hun eigen innovatie-activiteiten te versterken.”

Collectief of individueel

Het programma voor de leden van het Verbond kent twee invalshoeken: een collectief open innovatieprogramma en individueel programma waar leden zich voor kunnen aanmelden. De eerste invalshoek richt zich op het signaleren en verkennen van trends, het delen van best practices en het leren anticiperen op startups. Om zo de meest ontwrichtende technologieën in kaart te brengen vanuit kennisuitwisseling en thought leadership.

Met het individuele programma richt Plug and Play zich op verzekeraars door ze te ondersteunen bij specifieke uitdagingen via de creatie van klantwaarde en het leveren van maatwerk. Thema’s en aandachtsgebieden in het programma raken de hele waardeketen en richt zich op onder meer op Open Insurance, duurzaamheid, embedded verzekeringen, regtech, sancties, fraude/risico’s en mobiliteit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.