Verzekeraars en PwC tekenen partnerschap over pensioenregelingen

0

PwC en het Verbond van Verzekeraars bundelen hun krachten als kennispartners op het gebied van pensioenregelingen. Hiertoe hebben beide organisaties een partnership gesloten. De samenwerking heeft tot doel krachten te bundelen op het terrein van kennisoverdracht, advisering en ondersteuning bij de invoering van het nieuwe pensioenstelsel.

“Dit partnership komt op een uitgelezen moment, omdat de Tweede Kamer nu de invoering van het nieuwe pensioenstelsel bespreekt, dat niet alleen pensioenfondsen raakt, maar ook de klanten van pensioenverzekeraars en premiepensioeninstellingen. PwC biedt hier waardevolle expertise voor onze leden”, aldus algemeen directeur Richard Weurding (tweede van rechts) van het Verbond bij de ondertekening.

Forse uitdaging

De wijzigingen die per 1 januari 2023 ingaan, vormen een forse uitdaging voor pensioenuitvoerders. Werkgevers die hun regeling bij een verzekeraar of premiepensioeninstelling hebben ondergebracht, moeten onder meer besluiten of ze de leeftijdsafhankelijke premieheffing willen voortzetten voor het huidige personeel en/of overgaan naar een leeftijdsonafhankelijke premieheffing. In dat geval zal een deel van de deelnemers dat hierdoor negatieve gevolgen ondervindt voor de pensioenopbouw een oplossing gevonden moeten worden (compensatievraagstuk).

PensioenPoort

PwC staat veel werkgevers bij in hun keuze voor pensioenregelingen. Daarnaast organiseert PwC al enkele jaren kennisbijeenkomsten samen met het Verbond, zoals ‘PensioenPoort’ in Nieuwspoort. PwC ziet het partnership als een versterking van de bestaande relatie, aldus PwC-partner Ronald Doornbos (tweede van links). “We krijgen nog beter zicht op waar de markt behoefte aan heeft en we kunnen samen met het Verbond aan voorstellen werken om mogelijke knelpunten weg te nemen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.