Vervroegd pensioen voor velen een wens

0

Van de werkende Nederlanders zou 37% graag voor hun 65e al stoppen met werken. Dat is voor de meeste werkenden ruim twee jaar eerder dan de AOW-gerechtigde leeftijd. Onder zelfstandigen leeft die wens bij 47% van de respondenten die meededen aan een onderzoek van Brand New Day.

Afhankelijk van het geboortejaar kunnen mensen op dit moment tussen hun 67e en 70e aanspraak maken op een AOW-uitkering. Van alle ondervraagden die desondanks verwachten voor hun 65e te kunnen stoppen met werken, is 14% van plan aan hun pensioen te beginnen voor ze 60 zijn.

Van de werkende Nederlanders zegt 32% te sparen of te beleggen, met als doel om eventueel vroeger te kunnen stoppen met werken.  Zzp’ers/ondernemers leggen vaker geld opzij voor dit doel dan mensen in loondienst: 39% versus 31%.

Mensen die verwachten door te werken als ze de AOW-gerechtigde leeftijd al ruimschoots hebben bereikt, zijn er ook: 11% van de respondenten zegt ervan uit te gaan dat ze als 70-plusser nog aan het werk zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.