Vervallen pensioenen omgezet in bos

0

Zwitserleven gaat 2.000 bomen aanplanten van de 15.000 euro die beschikbaar is gekomen nadat de hele kleine pensioenen sinds 1 januari 2019 zijn komen te vervallen. Deze kleine pensioenen van maximaal twee euro bruto per jaar hoeven pensioenuitvoerders niet meer uit te betalen.

De pensioenverzekeraar heeft voor het aanplanten van de bomen twee projecten van Trees for All geselecteerd in Limburg en Oeganda. Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven: “Individueel gaat het bij het laten vervallen van de kleine pensioenen om erg kleine bedragen, maar bij elkaar opgeteld is dit toch een aanzienlijk bedrag. Wij hebben een manier gezocht om dit geld zo effectief mogelijk te besteden, rekening houdend met ons duurzame beleggingsbeleid. Met dit bos willen we bijdragen aan een betere, mooiere wereld.”

Het project

Voor iedere boom die Zwitserleven doneert aan het bosproject in Nederland, plant Trees for All tevens een boom in een van haar projecten in het buitenland. Het 1-2-Tree programma. In Limburg gaat Trees for All nieuwe bossen aanleggen in Noord- en Midden-Limburg. Het gaat om ongeveer 13 hectare bos verdeeld over 16 verschillende percelen in de gemeenten Peel en Maas, Venray, Horst aan de Maas, Venlo en Gulpen-Wittem. Deze grond bestaat nu hoofdzakelijk uit voormalige landbouwgronden waar voornamelijk gras groeit. Er zullen verschillende soorten bomen worden geplant om de biodiversiteit te vergroten en om CO2 vast te leggen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.