Vertrouwen in verzekeraars daalt weer

1

Het vertrouwen in verzekeraars is gedaald met drie punten ten opzichte van een half jaar geleden. De vertrouwensindex komt daarmee op een stand van -12, zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

De daling heeft volgens het CVS te maken met een afgenomen vertrouwen in de economie. Het vertrouwen van consumenten in de aanschaf van een duurzaam financieel product, zoals een hypotheek of lijfrente, neemt voor het eerst sinds januari 2012 niet verder toe. De vertrouwensindex liet in die periode een gestaag herstel zien van -35 naar -9 in januari van dit jaar.

Positieve persoonlijke ervaringen

Het CVS meet ieder half jaar het vertrouwen van de Nederlandse consument in verzekeraars en gaat hierbij uit van een indexwaarde. De indexwaarde is 0 wanneer het aandeel mensen dat weinig vertrouwen heeft gelijk is aan het aandeel mensen dat veel vertrouwen heeft.

De Nederlanders die aangeven dat ze wél meer vertrouwen hebben in verzekeraars, noemt positieve persoonlijke ervaringen met hun verzekeraar als reden. Zij zeggen dat vooral de communicatie door verzekeraars is verbeterd. Andere positieve voorbeelden die consumenten noemen, zijn verbeterde transparantie en meer duidelijkheid in de voorwaarden.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.