‘Vertrouwen in verzekeraars is gedaald’

0

Het Verbond meet regelmatig het vertrouwen van consumenten in verzekeraars, maar hoe is het gesteld met het vertrouwen van financiële dienstverleners? Bij een krappe meerderheid (51%) van de InFinance-lezers is dit vertrouwen het afgelopen jaar gedaald.

Dat blijkt uit onze poll op InFinance.nl. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond maakte onlangs nog de vertrouwensindex bekend van Nederlandse consumenten in verzekeraars. Dit vertrouwen steeg met een punt naar -9.

Bij veel financiële dienstverleners steeg het vertrouwen dus niet het afgelopen jaar, althans volgens onze poll. Daaruit blijkt dat het vertrouwen in verzekeraars bij 51% is gedaald en bij 19% is gestegen. Bij 30% is de stemming gelijk gebleven.

Inmiddels staat een nieuwe poll online op deze website klaar over het meerderheidsbelang dat de Consumentenbond heeft genomen in Advieskeuze.nl. Is dit een goede ontwikkeling? U vindt deze poll in de rechter bovenhoek op deze pagina.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.