Verschuiving in hypotheekvoorwaarden

0

De Hypotheekshop merkt een verschuiving op in hypotheekvoorwaarden. Zo is in Q2 2022 een langere geldigheid van de hypotheekofferte belangrijker geworden. Dit gold eerst met name voor nieuwbouwwoningen, maar het belang van voldoende offerteduur is inmiddels in brede zin toegenomen.

Door de stijgende hypotheekrente is een deel van de kopers en verkopers wat voorzichtiger geworden. En dat is volgens De Hypotheekshop terug te zien in de verschuivingen binnen de hypotheekvoorwaarden. Behalve een langere geldigheid van de hypotheekofferte, neemt ook de populariteit toe van de meeneemregeling.

De Hypotheekshop: “Een toenemend deel van de doorstromers neemt de lagere rente van de huidige hypotheek mee naar de volgende koopwoning. Het hypotheekbedrag dat extra moet worden geleend ten opzichte van de hoogte van de oude hypotheek, dient te worden afgesloten tegen de actuele – hogere – hypotheekrente. Met de verhuisregeling hebben veel doorstromers, naast overwaarde en aflossingsvrij met hypotheekrenteaftrek, dus extra voordeel in vergelijking met starters.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.