‘Verschillen funding terug te zien in renteverloop verschillende rentevaste periodes’

0

“Ongeveer de helft van de geldverstrekkers voerde afgelopen week een hypotheekrentewijziging door. In een kwart van de gevallen ging het om een renteverhoging en in driekwart om een verlaging. Zoals we vorige week al aankondigden werd de gemiddelde variabele hypotheekrente met NHG afgelopen week hoger dan de gemiddelde 10 jaar vaste rente.” Dat schrijft Oscar Noorlag, hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep, in een blog op de site van de adviesketen.

Noorlag: “In vergelijking met het eerste kwartaal van 2022 bewogen de hypotheekrentes in het eerste kwartaal van 2023 een stuk minder. Vorig jaar verdubbelden de vaste hypotheekrentes in het eerste kwartaal van 1,07% voor 10 jaar vast naar 2,23%. De meest populaire rente van 10 jaar vast, staat op dit moment met 4,13% een tiende lager dan aan het begin van het jaar. Toch gebeurde er wel het een en ander in het eerste kwartaal. De vaste hypotheekrentes daalden de eerste zes weken om daarna vier weken een stijgende lijn te pakken; de laatste vier weken zien we weer een dalende lijn.”

Lees hier het hele blog van Oscar Noorlag.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.