‘Verruim mogelijkheden pensioenopbouw zzp’ers

0

In antwoorden op Kamervragen of Carola Schouten (foto), minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, zzp’ers wil wijzen op de mogelijkheden om het eigen huis in te zetten als pensioenvoorziening geeft ze aan dat de eigen woning hiervoor niet primair bedoeld is. Ze wijst erop dat het belangrijk is dat zzp’ers voldoende pensioen kunnen opbouwen.

Om die reden wordt volgens de minister de fiscale ruimte in de derde pensioenpijler uitgebreid. Dit wordt gedaan met het Wetsvoorstel toekomst pensioenen. Met dit wetsvoorstel wordt een eenvoudiger en generiek fiscaal kader voorgesteld voor pensioenopbouw in de derde pijler. Dit geldt zowel voor werknemers als zelfstandigen. De fiscale ruimte voor pensioensparen binnen deze pijler wordt substantieel verruimd. De fiscale ruimte is op dit moment begrensd op 13,3% van de premiegrondslag, maar wordt naar verwachting verhoogd tot 30 %.

Pensioenopbouw

Bettie Hoogsteen, senior adviseur Public Affairs en Beleid van Adfiz, zegt blij te zijn met de verbeterde mogelijkheid om via de derde pijler (aanvullend) pensioen op te bouwen. “We hebben als Adfiz hiervoor ook concreet gepleit. We hebben voorgesteld om de mogelijkheden voor pensioenopbouw binnen de tweede en de derde pijler gelijk te schakelen. Dit hebben we gedaan in ons Position paper ‘Vernieuwd pensioenstelsel voor toereikende pensioenen’(pag. 7/8). Ook in gesprekken met (politieke) stakeholders hebben we hiervoor de aandacht gevraagd. We verwachten dat het Wetsvoorstel toekomst pensioenen nog deze week wordt gepubliceerd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.