Verplichte waarschuwing bij beleggen in vakantiewoningen

0

De AFM waarschuwt dat in reclame-uitingen voor beleggen in recreatief vastgoed zoals vakantiewoningen, de waarschuwingszin ‘Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit’ zichtbaar moet zijn.

Om gebruik te kunnen maken van de vrijstelling vergunningplicht, is het noodzakelijk dat de aanbieders in reclame-uitingen gericht aan consumenten de wettelijk verplichte vrijstellingsvermelding correct opnemen. Doet de aanbieder dat niet, dan is er sprake van een illegale aanbieding en kan de AFM een maatregel opleggen. Veel aanbieders van recreatief vastgoed vallen buiten het toezicht van de AFM, omdat zij zijn vrijgesteld van de vergunningplicht, bijvoorbeeld omdat de verkoopprijs van de woningen boven de vrijstellingsgrens van 100.000 euro ligt.

Door de lage spaarrente investeren consumenten hun geld steeds meer in beleggingen met een hoger risicoprofiel, stelt de toezichthouder vast.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.