Vernieuwde versie van Scenario Advies

0

In de nieuwe versie van Scenario Advies van Unit4 kunnen adviseurs een advies maken op het gebied van hypotheken (wonen), arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Deze adviezen kunnen los van elkaar gemaakt worden, maar ook geïntegreerd.

Binnen het hypotheekadvies kunnen ook bestaande hypotheekdelen met gebroken jaren en restschuldfinanciering worden meegenomen. Hierdoor wordt de resterende duur van een bestaande lening volgens Unit4 correct overgenomen in een nieuwe hypotheek bij een andere productaanbieder.

De verbeterde versie van het analyserapport vergelijkt nu ook verschillende berekeningen in één overzicht. Daarnaast is de volledigheidstoets aangepast. Unit4: “Dit is een uitbreiding van de maximale hypotheektoets. De nieuwe versie berekent de maximale hypotheek op basis van de volledige invoer van de adviseur, met gedetailleerde gegevens. Daardoor sluit de toets beter aan bij de normen van NHG en GHF.”

Nieuwe koppelingen in voorbereiding

Op korte termijn volgt een koppeling van Scenario Advies met Woonpakket.nl. Daarmee leest de adviseur de gegevens in die een cliënt online zelf invoert. Dit verkort de inventarisatiefase en voorkomt dubbel werk. Later dit jaar voegt Unit4 een koppeling toe met de premie- en voorwaarden vergelijking van MoneyView.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.