Vernieuwde Callas WIA Planner

0

Callas lanceert op 1 december de vernieuwde WIA Planner. Nieuw is onder andere de optie Visualisatie.

De in 2015 geïntroduceerde tool is volgens Callas “ erg populair onder hypotheekadviseurs” . “Deze wordt inmiddels door ruim 1500 adviseurs vrijwel dagelijks gebruikt om de risico’s van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid voor hun klanten in kaart te zetten. Er zijn inmiddels ketens die het gebruik van de tool zelfs verplicht stellen aan hun kantoren.”

Met een aantal muisklikken kan met de WIA Planner een volledig rapport worden gegenereerd die is afgestemd op de individuele klantsituatie. Callas: “De tool brengt standaard vier scenario’s van arbeidsongeschiktheid en één WW-scenario in beeld waarbij elk scenario wordt voorzien van een persoonlijke instroomkans. Deze instroomkans wordt bepaald op basis van de leeftijd van de klant, de werkkring en actuele UWV-instroomcijfers. Tevens kan een bestaande WGA hiaatverzekering, excedentdekking of reeds lopende voorziening op eenvoudige manier worden ingevoerd.”

Visualisatie

Nieuw zoals gezegd is de optie Visualisatie. “Elk scenario wordt hiermee naast cijfermatig ook grafisch in beeld gebracht. Alle varianten worden voorzien van een drietal verzekeringsopties waar de adviseur uit kan kiezen. Ook is een kant-en-klare aanbiedingsbrief toegevoegd die de adviseur direct aan de hypotheekofferte kan toevoegen” , aldus Callas.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.