Vermogende zakelijke spaarder de klos bij Triodos

0

Per 15 februari 2018 gaan zakelijke spaarders bij Triodus op de zakelijke spaar- en betaalrekening een negatieve rentevergoeding van 0,5% betalen over het saldo boven de 500.000 euro. Bij een saldo boven 500.000 euro is het openen van meerdere rekeningen niet langer toegestaan.

Op dit moment betalen zakelijke spaarders met een Internet Rendement Rekening al een negatieve rente van 0,5% over het spaarsaldo boven de 2,5 mln euro. Daaronder keert Triodus geen rente uit. De renteaanpassing die per 15 februari doorgevoerd wordt is behoorlijk pittig te noemen en zal meer klanten raken.

Ook de rente op de Zakelijke of Particuliere Deposito is minimaal. Tot twee jaar vast staat de vergoeding op 0%, bij drie jaar is dat 0,1% en bij vier jaar 0,25%. In april besloot Triodos als eerste bank in Nederland de spaarrentes op vrij opneembare rekeningen op 0% te zetten.

Spaargeld is niet uit te zetten

De lage rente heeft vooral gevolgen voor Triodos Bank omdat de bank al haar kredieten financiert uit tegoeden. Eerder zij de bank hierover: “In een markt waar geld bijna ‘gratis’ beschikbaar is en overtollige liquiditeiten tegen een negatieve rente worden uitgezet of belegd, is het handhaven van een redelijke rente uitdagend voor Triodos Bank. In de praktijk heeft een grotere toestroom van spaargelden een negatief effect op de financiële resultaten wanneer we deze gelden niet onmiddellijk in duurzame kredieten kunnen omzetten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.