Vermogende millennials schakelen vaker adviseur in

0

Een ruime meerderheid van de millennials die deelnamen aan de Natixis Global Survey of Individual Investors 2021, geeft aan professioneel advies in te winnen op het gebied van financiële planning. Dit om duidelijke financiële doelen te bereiken, waaronder met pensioen gaan op 60-jarige leeftijd.

Het wereldwijde onderzoek is gehouden onder bijna 2.500 individuele beleggers tussen de 25 en 40 jaar, met een minimaal belegbaar vermogen van 100.000 dollar. Binnen deze krijgt 59% advies van een financieel adviseur, hetzij alleen (40%), hetzij in combinatie met geautomatiseerd advies zoals een robo-adviseur (19%). Slechts 7% vertrouwt uitsluitend op geautomatiseerd advies.

Ruim 82% van de millennials geeft aan professioneel advies in te winnen op het gebied van financiële planning om duidelijke financiële doelen te bereiken, waaronder met pensioen gaan op 60-jarige leeftijd. Het zijn ook ijverige spaarders, die gemiddeld 17% van hun inkomen opzij leggen voor hun pensioen. Het vermogen dat zij hebben opgebouwd is volgens 31% afkomstig uit het bezit van een bedrijf of een zelfstandige en volgens 37% uit beleggingen. Slechts 17% noemt een erfenis of familiegeld als bron van hun vermogen.

Vertrouwen in adviseur

“Millennials hebben vaak een slecht imago en worden bestempeld als financieel onverantwoordelijk omdat ze liever frivool uitgeven dan sparen. Ze hebben hoge verwachtingen, maar zijn ook proactief als het op financiële planning aankomt en zijn niet langer alleen de jonge twintigers”, aldus Dave Goodsell, Executive Director van Natixis.

“Deze generatie heeft een groot deel van hun volwassen leven kunnen genieten van een lange bullmarkt met lage rentevoeten en weinig inflatie. Ze hebben ook 9/11 meegemaakt, het uiteenspatten van de eerste tech-zeepbel en een zware financiële crisis die velen van de generatie van hun ouders verpletterde. Ze weten hoe verlies eruitziet en willen hun belangen beschermen nu ze de risico’s zien toenemen en hun financiën complexer worden. Het goede nieuws is dat millennials niet alleen de waarde van planningsadvies erkennen, maar ook vertrouwen hebben in financieel adviseurs.”

Millennials en hun financiële gewoonten

Het onderzoek laat vijf opvallende feiten over millennials en hun financiële gewoonten zien. Het volledig rapport is hier te vinden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.