Vermeend benoemd tot FinTech-afgezant

0

Oud-minister Willem Vermeend gaat als FinTech-afgezant proberen de problemen voor technologische bedrijven in de financiële sector op te lossen. In deze onbezoldigde en parttime functie vormt de schakel tussen FinTech-sector, overheid, bedrijfsleven en toezichthouders.

Internetondernemer en hoogleraar Economie 4.0 Vermeend is in deze functie benoemd door de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën). Verder is Vermeend belast met de taak om Nederland op de kaart zetten als centrum van financiële vernieuwing.

Vernieuwende financieringsvormen
De kersverse FinTech-afgezant stelt dat digitalisering, automatisering en robotisering een grote impact hebben op de industrie en onze economie. “Die vernieuwing vraagt ook vernieuwende financieringsvormen. Het is daarom ook belangrijk dat de financiële sector meegaat met deze ontwikkeling en digitalisering als topprioriteit stelt. Door slim samen te werken en van elkaar te leren kunnen de industrie en de financiële sector elkaar verder brengen en stimuleren”, aldus Vermeend.

De aanstelling van Vermeend is een reactie op het hoge tempo van ontwikkelingen in de FinTech. Digitalisering in de financiële sector, die naar verwachting de komende jaren een grote impact zal hebben.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.