Verkoop Independer aan Persgroep gaat door

0

De verkoop van Independer van Achmea aan uitgeverij de Persgroep gaat door. De transactie is goedgekeurd door de toezichthouders ACM en AFM en van een positief advies voorzien door de medezeggenschapsorganen. Alle ruim 300 medewerkers gaan mee over naar de nieuwe eigenaar.

De verkoop was eind oktober al aangekondigd. Independer is het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. De website wordt 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan.

Sterke groei

Onder het aandeelhouderschap van Achmea is Independer de afgelopen jaren sterk gegroeid, aldus de verzekeraar. “Andersom heeft Achmea zich mede dankzij Independer kunnen ontwikkelen tot koploper in mobiele en online dienstverlening in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Voor Achmea is daarmee het belangrijkste doel van de strategische alliantie bereikt. Nu is de strategische keuze gemaakt voor nog scherpere focus op de online klantbediening via eigen distributiekanalen.” De verkoop leidt voor Achmea tot een transactieresultaat van circa 150 miljoen euro.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.