Verkoop Hypotheek Visie in kannen en kruiken

0

Hypotheek Visie Centrale is verkocht aan het private equity fund J-Merce Holding. Het bestuur van de Hyviver, de vereniging van franchisenemers van Hypotheek Visie, heeft zich positief uitgesproken over de aandelenoverdracht die gisteren heeft plaatsgevonden.

Oprichter Anton Vanden Bol (foto) kijkt tevreden terug op het overnametraject. Hij zegt blij te zijn een partij gevonden te hebben met een toekomstvisie die past binnen het DNA van Hypotheek Visie. Karel Schiffer zal zitting nemen in de nieuwe Raad van Commissarissen.

Volgens partijen zal de overname niet leiden tot verlies van arbeidsplaatsen. De naam van de adviesketen wordt ook na de overname gehandhaafd, evenals de vestigingsplaats van de centrale organisatie. Bij de keten zijn 45 onafhankelijke financieel dienstverleners aangesloten, gespecialiseerd in hypothecair krediet.

Uitbreiding dienstverlening

Met de overname wordt aan de dienstverlening de financiering van de woonbehoefte van consumenten toegevoegd. Naast de huidige doelgroepen starters en doorstromers, zal meer dan in het verleden ook worden gefocust op de doelgroep senioren.

CFO/COO Joost van Rooy van Hypotheek Visie Centrale: “De nieuwe aandeelhouder zal ons in staat stellen het aantal vestigingen in de gebieden waar wij nu nog onvoldoende aanwezig zijn uit te breiden. Daarnaast zullen wij komen tot een betere aansluiting van het productassortiment op de maatschappelijke en demografische ontwikkelingen. Hierdoor kunnen wij de lokale marktpositie van de aangesloten kantoren versterken.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.