Verjaringstermijn rentederivaten verlengd

0

ABN Amro, Rabobank, ING, SNS en Van Lanschot gaan akkoord met een verlenging van de verjaringstermijn van vorderingen van mkb-klanten over rentederivatenproducten.

Dat heeft de zogenoemde derivatencommissie, bestaande uit Ben Knüppe, Theo Kocken (foto) en Rutger Schimmelpenninck, afgesproken met de vijf banken een aantal vertegenwoordigers van mkb-klanten. Het gaat over verlenging van alle vorderingen die in de periode 1 maart 2016 (de datum waarop de derivatencommissie van start ging) tot en met 30 september 2016 (mogelijk) zouden verjaren.

De derivatencommissie roept de banken op om tenminste tot de afronding van het herstelkader bij mkb-klanten die in financiële problemen zitten, de negatieve marktwaarde van het derivaat niet mee te wegen in de beoordeling van de financiële situatie van die klant.

De komende maanden zal de derivatencommissie het door de minister gevraagde herstelkader opstellen. Voor haar werkwijze verwijst de derivatencommissie naar het werkprotocol. Daarin is onder meer opgenomen op welke wijze gewerkt zal worden richting afronding van het herstelkader medio 2016.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.