Verhuizers profiteren van verkoopgolf

0

Er worden meer huizen verkocht en daarmee neemt ook het aantal verhuizingen weer toe. Het zijn nu vooral de gezinnen die de verhuisdozen in huis halen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Het aantal mensen dat is verhuisd, lag in 2014 hoger dan in de vijf jaren hiervoor. In de eerste maanden van 2015 jaar zette deze stijgende lijn verder door. “Eerst waren het de ongehuwde stellen, meestal twintigers en dertigers, die vaker verhuisden. Vervolgens namen gezinnen het stokje over”, aldus het CBS.

Verhuizers profiteren mee
In 2014 wisselden 1,6 miljoen mensen van woning, 7% meer dan een jaar eerder. Het aantal mensen dat binnen Nederland verhuisde lag in het eerste kwartaal van dit jaar al ruim 4% hoger dan in hetzelfde kwartaal 2014. Verhuizers draaiden in het eerste kwartaal van 2015 bijna 6% meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee steeg de omzet van de verhuizers voor het zesde kwartaal op rij.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.