Vergelijkingssites zorgverzekeringen steeds populairder

0

Consumenten vergelijken in toenemende mate zorgverzekeringen met elkaar en raadplegen steeds vaker vergelijkingssites bij de oriëntatie op een zorgverzekering.

Dit blijkt uit de Zorgverzekeringen Marktmonitor 2023 van Marktdata.nl. “Het eerste coronajaar verstoorde het zoekgedrag en zoekvolume nauwelijks, maar in de afgelopen periode, voor de keuze van een zorgverzekering voor het jaar 2023, is de consument aanzienlijk actiever gaan zoeken en vergelijken”, schrijven de onderzoekers.

Online zoekgedrag

Uit de database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan zorgverzekeringen blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks ruim 800.000 zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar zorgverzekeringen. En het zoekvolume is de afgelopen paar jaar gestegen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2020 nog ‘slechts’ 735.000 zoekopdrachten, in 2022 werd er maandelijks gemiddeld ruim 940.000 keer gezocht naar zorgverzekeringen. Daarmee is het zoekvolume in twee jaar tijd met 28% toegenomen.

Vergelijken

Uit het onderzoek blijkt dat het vergelijken van zorgverzekeringen steeds populairder wordt. Marktdata.nl: “Zo zien we in de ranglijst van meest gezochte aanbieders en vergelijkingssites zorgkiezer.nl ieder jaar in de top terug van de procentueel sterkste stijgers Onder de aanbieders zien we in 2022 en in de eerste vier maanden van 2023 dat ASR, Nationale Nederlanden en Bewuzt (van VGZ) het bijzonder goed doen en tot de sterkste procentuele stijgers behoren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.