Vergelijkingssite voor beleggingsoplossingen

0

Nederland heeft er een nieuwe vergelijkingssite bij. Het gaat om Advies-check.nl. Volgens oprichter Dirk de Vlaam is het de eerste vergelijkingswebsite in Nederland voor beleggingsoplossingen. De site moet financieel adviseurs ondersteunen bij hun advisering.

Financieel adviseurs zijn steeds vaker op zoek naar aanvullende manieren om advies te geven. Maar vaak ontbreekt het hen aan tijd om alle mogelijkheden te onderzoeken. Advies-check.nl zet tweehonderd standaard beleggingsoplossingen op een rijtje, laat de verschillen zien  en bespreekt de prestaties. Daarnaast laat de site ook zien voor wie de beleggingsoplossing het meest geschikt is.

Vrijwel elke bank of vermogensbeheerder heeft wel een beleggingsoplossing. Vaak gaat het om producten die voor een bepaald risicoprofiel zijn samengesteld: ‘standaard beleggingsoplossingen’. Iedereen met een bepaald risicoprofiel krijgt dan hetzelfde aanbod. Er zijn er inmiddels honderden standaard beleggingsoplossingen op de markt.

Volgens De Vlaam voorziet zijn site in een behoefte. “Veel adviseurs wagen zich niet aan beleggingsadvisering. Niet uit gebrek aan kennis, maar uit gebrek aan tijd”, legt hij uit. “Advies-Check biedt financieel adviseurs een totaaloverzicht van beleggingsoplossingen die voor hun klanten geschikt kunnen zijn. Zo komen zij sneller tot een passende oplossing voor hun klanten.”

Aan de lancering van Advies-Check is een jaar van voorbereiding voorafgegaan. Het resultaat is een overzichtelijke website zodat een financieel adviseur snel tot een passend aanbod kan komen. Hij krijgt daarbij nog extra ondersteuning van Advies-Check in de vorm van handige rekentools en een tool om het risicoprofiel van een klant te bepalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.