Vereende reikt eerste Taxi RijBeterBox uit

0

Deze week heeft de Vereende aan de eerste taxichauffeur een RijBeterBox uitgereikt. Dit kastje maakt het rijgedrag van de chauffeur inzichtelijk. De vangnetverzekeraar heeft reguliere verzekeraars in gesprekken opgeroepen om taxichauffeurs met een goede score een verzekeringsaanbod te doen.

Als vangnetverzekeraar is de Vereende er voor bijzondere risico’s, maar wil het deze risico’s waar mogelijk ook weer terugbrengen naar de reguliere markt. Taxi’s vormen zo’n bijzonder risico waarvoor in de reguliere verzekeringsmarkt alleen nog tegen strenge voorwaarden een dekking te krijgen is. De RijBeterBox moet de neerwaartse spiraal doorbreken. Mochten de reguliere verzekeraars toch geen gehoor geven aan de oproep van de Vereende, dan gaat de vangnetverzekeraar op zijn vroegst vanaf 1 januari 2023, zelf tot 30% korting op de premie verlenen.

Risico aantrekkelijk maken

“Door te rijden met de RijBeterBox hebben taxichauffeurs hun rijgedrag inzichtelijk en kunnen zij dat rijgedrag ook verbeteren. Met minder schades, minder onderhoudskosten en een lager brandstofverbruik tot gevolg. Door minder schades worden de aantoonbaar goede chauffeurs aantrekkelijker voor reguliere verzekeraars”, aldus Bert Sonneveld, manager acceptatie en marketing bij de Vereende.

Taxichauffeur Roy Raghoenath nam de eerste RijBeterBox in ontvangst. Voor de taxichauffeur zitten er geen extra kosten aan het rijden met de RijBeterBox verbonden. De chauffeur betaalt een borg van 80 euro maar krijgt die weer terug als hij de box weer inlevert.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.