Vereende over op verzekeringssticker

0

Het verzekeringsplaatje voor bijzondere bromfietsen en invalidenvoertuigen wordt dit jaar door de Vereende voor het eerst in stickervorm verstrekt. De sticker vervangt het traditionele verzekeringsplaatje, omdat deze sneller en makkelijker te bevestigen is op de bijzondere voertuigen.

Volgens de Vereende raken de verzekeringsplaatjes in stickervorm ook niet zo gemakkelijk kwijt met het versturen per post als de oude verzekeringsplaatjes. Als het niet mogelijk is om de sticker te plakken op de plek waar het eerst het verzekeringsplaatje zat, dan kan de voertuigbezitter een andere goed zichtbare plek op het voertuig kiezen.

Bijzondere bromfietsen

Voordat voertuigen de openbare weg op mogen, moeten ze worden toegelaten op basis van Europese of nationale regelgeving. Bijzondere bromfietsen hebben specifieke kenmerken waardoor ze niet kunnen vallen onder de toelatingsregels voor reguliere bromfietsen. Zo schrijven de toelatingsregels voor reguliere bromfietsen bijvoorbeeld voor dat er een zadel op de bromfiets moet zitten. Bij veel bijzondere bromfietsen is dit niet het geval. Deze voertuigen worden daarom toegelaten onder de toelatingsregels voor bijzondere bromfietsen. Op dit moment zijn er 17 voertuigen die als bijzondere bromfiets zijn toegelaten door de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Een bekende naam is de Segway.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.