Vereende dekt flexibele woonunits Oekraïense vluchtelingen

0

De Vereende verzekert het brand- en stormrisico van de flexibele woonunits in Schagen waarin Oekraïense vluchtelingen worden gehuisvest. De verzekeraar voor moeilijk verzekerbare risico’s beschrijft hoe dit tot stand kwam nadat verzekeringsadviseur Ivo Hollinga bij hen aanklopte.

De adviseur is eigenaar van Suydersee Verzekeringen in Medemblik. Een dorpsgenoot vroeg hem naar een verzekeringsoplossing voor dertig flexibele woonunits in Schagen (foto), waarin zo’n negentig Oekraïense vluchtelingen tijdelijk zijn gehuisvest. Maar de meeste verzekeraars waar Hollinga het risico probeerde onder te brengen vonden het te eng. Zelfs verzekeraars die aparte polissen bieden voor portakabins wilden niet, vertelt hij.

Dus klopte de adviseur aan bij de Vereende. En met succes. Ralph Rugers, acceptant bij de Vereende: “Je kunt het vergelijken met de woonunits voor kamerverhuur aan studenten of arbeidsmigranten. We hebben kritisch gekeken of het bouw- en isolatiemateriaal niet makkelijk brandbaar is. Uiteindelijk kwamen we op eenzelfde bedrag uit als bij kamerverhuur.”

Er zijn wel enkele aanvullende eisen gesteld op het gebied van rookmelders, blusmiddelen, toezicht en een keurmerk voor elektra. Ook moeten er duidelijke instructies in de eigen taal opgesteld zijn over roken en barbecueën, en moeten de bewoners zo min mogelijk gebruikmaken van verlengsnoeren.

Lees het hele verhaal over de flexibele woonunits voor Oekraïense vluchtelingen in het centrum van Schagen op de website van de Vereende.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.