Verduurzamingscheck van Woonnu opgenomen in Figlo

0

Vanaf vandaag is het mogelijk om de verduurzamingscheck van Woonnu direct vanuit de Figlo-software te gebruiken.

“Duurzaam wonen moet aantrekkelijk en toegankelijk worden voor hypotheekadviseurs en hun klanten. Daarom slaan we de handen ineen om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de adviseurs”, zegt Patricia Plass, CEO van Woonnu. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat het voor een hypotheekadviseur zeer eenvoudig wordt om verduurzaming mee te nemen in het hypotheekadviesgesprek.”

Hypotheekadviseur

Duurzame maatregelen bij het maken van een financieringsopzet waren wel mogelijk met de software van Figlo, maar het vergde extra handelingen van de hypotheekadviseur. Dit was tot vandaag een handmatige actie waarbij elke gebruiker zelf een berekening moest maken en toevoegen. Vanaf nu is het dus mogelijk om de verduurzamingscheck van Woonnu direct vanuit de Figlo-software te gebruiken. Vervolgens kan de adviseur de gepersonaliseerde uitkomsten via een API direct gebruiken voor een klant bij het uitwerken van verschillende hypotheekscenario’s. Hiermee zorgt Woonnu ervoor dat de hypotheekadviseur verduurzamen makkelijk meeneemt in het adviesgesprek.

Verduurzaming

Volgens Nathan Brouwer (Figlo) kan een advies dat gericht is op verduurzaming helpen om energie-efficiënte maatregelen te identificeren en implementeren. “Dit kan resulteren in aanzienlijke voordelen op de korte en lange termijn, zoals een lagere energierekening en soms een verhoging van de marktwaarde van de woning. De verduurzamingscheck is een tool die snel inzicht geeft in de haalbaarheid van een beter energielabel. Je ziet direct de verduurzamingsmogelijkheden van een woning, een goede indicatie van de investering per maatregel, de impact op de waardestijging, de vermindering van CO₂ uitstoot en natuurlijk de energiekosten. De adviseur gebruikt de uitkomst als indicatie voor het EBB (energiebespaarbudget) voor de klant.”

Energielabel

Brouwer: “De adviseur hoeft alleen de postcode, het huisnummer en enkele basisgegevens van de woning in te vullen. Eventuele al doorgevoerde verduurzamingsmaatregelen kunnen worden aangegeven waardoor de resultaten nog beter zijn afgestemd op de woning. De verduurzamingscheck heeft als doel, met de inzet van de juiste verduurzamingsmaatregelen, bij energielabel A of zelfs A++++ uit te komen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.