Verduurzaming vanaf nu standaard adviesonderwerp in Adviesbox

0

Vanaf vandaag is verduurzaming standaard adviesonderwerp in het klantprofiel, motivatie en adviesrapport van Adviesbox. Volgens ontwikkelaar Intersoftware ondersteunt Adviesbox hiermee de adviseur om dit onderwerp in elk adviesgesprek mee te nemen.

Intersoftware: “We houden nauwlettend de ontwikkelingen in de markt in de gaten. Hogere energielasten, maar ook vragen over verduurzaming, zijn onderwerpen die momenteel vaak ter sprake komen tijdens adviesgesprekken. Het is dan ook niet vreemd dat het, zeker in combinatie met de hoge inflatie, in adviesgesprekken steeds vaker gaat over woonlasten in plaats van (alleen) de hypotheeklasten. Met deze uitbreiding stelt Adviesbox de adviseur in staat om mee te denken met de klant op het gebied van verduurzaming en deze te voorzien van een passend advies. Niet alleen als het gaat om een nieuwe woonsituatie. Maar ook als het gaat om het verduurzamen van de bestaande woning.”

Verduurzaming

“Hoe gaan we dat doen? Stap 1 is dat we nu verduurzaming toevoegen als adviesonderwerp in het klantprofiel, motivatie en adviesrapport. Op deze manier kan de adviseur de kennis en ervaring toetsen, maar ook de wensen en doelstelling met de klant bespreken om zo te komen tot een passende financieringsoplossing. Via motivatie kan de adviseur vervolgens vastleggen wat het advies is, of de klant het advies opvolgt en tenslotte zorgen voor een goed onderbouwd adviesrapport. Stap 2 is dat we Adviesbox gaan koppelen met organisaties die de klant volledig kan ontzorgen wanneer deze besluit om te investeren in het verduurzamen van zijn woning”, aldus Intersoftware.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.