Verbond van Verzekeraars belicht klimaatrisico’s voor mkb

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft een aparte webpagina voor ondernemers gelanceerd, getiteld Mkb Klimaatproof, over de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s voor ondernemers. Ondernemers lopen soms onbewust klimaatrisico’s waarvoor zij niet verzekerd zijn.

De webpagina maakt onderdeel uit van de speciale pagina www.verzekeraars.nl/klimaat dat het Verbond vorig jaar heeft gelanceerd. Naast infographics, waarmee één oogopslag is duidelijk welke schade door extreem weer verzekerbaar is, bevat de mkb-pagina handige preventietips en hulpmiddelen en uitleg over de verzekeringskaart waarmee ondernemers klimaatgerelateerde risico’s kunnen inschatten. Met behulp van deze kaart wordt het vergelijken van verschillende verzekeringen makkelijker en kan een ondernemer een eerste selectie maken voor het verzekeren van klimaatrisico’s.

mkb

Preventieve maatregelen

Ondernemers kunnen samen met hun adviseur met behulp van de tips aan de slag met preventieve maatregelen. Zo valt te denken aan investeringen in land- en tuinbouw, adaptatiemaatregelen genoemd. Bij dergelijke maatregelen, die rekening houden met klimaatveranderingen, komt de overheid vaak tegemoet met fiscale voordelen, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland: “Als ondernemer heb je het zo druk met alle beslommeringen dat je over sommige risico’s wel eens te weinig, nadenkt. Het is daarom goed dat het Verbond handzaam op een rij heeft gezet wat wel en niet verzekerbaar is en aan welke risico’s je moet denken door het veranderende weer. Van extreme hagel, tot bodemdaling tot hitte en wateroverlast. Het komt op ons af en dat weten we en dan helpt zo’n initiatief als MKB Klimaatproof.”

Het idee voor de aparte mkb-pagina en de infographics komt voort uit één van de aanbevelingen uit het klimaatrapport ‘Hoofd boven water’ van het Verbond van Verzekeraars, over de verzekerbaarheid van klimaatverandering. Daarin werd geadviseerd om duidelijkheid te bieden over wat wel en niet verzekerbaar is.

Via deze link komt u op de speciale klimaatpagina van het Verbond van Verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar