Verbond teleurgesteld over mislukken pensioenakkoord

0

Het Verbond van Verzekeraars zegt het teleurstellend te vinden dat sociale partners en kabinet er niet in zijn geslaagd een akkoord te bereiken over modernisering van het Nederlandse pensioenstelsel.

Volgens algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond is de noodzaak om het stelsel aan te passen onverminderd groot. “Het huidige stelsel sluit steeds minder goed aan op de sterk veranderde arbeidsmarkt en heeft te maken met verlies van vertrouwen bij deelnemers en gepensioneerden. Bij het uitblijven van een akkoord is het kabinet nu aan zet om de noodzakelijke hervormingen door te voeren op basis van het regeerakkoord. Daarin wordt gekozen voor  regelingen gebaseerd op een directe koppeling tussen premie-inleg en pensioenopbouw.”

Noodzakelijke modernisering

Weurding: “Heel jammer dat het niet gelukt is om van de rotonde te komen waar sociale partners al jaren rondjes draaien. Niemand betwist dat er iets moet veranderen. Dus dan ligt er wat ons betreft een taak bij politiek Den Haag om knopen door te hakken. Het pensioenstelsel is te belangrijk om nog langer voor ons uit te schuiven. De noodzakelijke modernisering moet nu worden opgepakt zodat het vertrouwen kan terugkeren en deelnemers en gepensioneerden weer kunnen begrijpen hoe het in elkaar steekt. In het nieuwe stelsel moet in elk geval worden voorkomen dat rekeningen worden doorgeschoven naar jongere generaties.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.