Verbond steunt MKB verzuim-ontzorgpolis

0

“Loondoorbetaling bij ziekte. Daar wil je niet ziek van zijn!” Met die slogan lanceert MKB-Nederland de campagne ‘Beter Geregeld’ om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te wijzen op de mogelijkheid om het risico op ziekte en arbeidsongeschiktheid te verzekeren via een verzuim-ontzorgpolis. Het Verbond verwelkomt het initiatief van MKB-Nederland en vraagt haar leden om de campagne ook via eigen mediakanalen uit te zetten.

De verzuim-ontzorgpolis, dat in nauwe samenwerking tussen MKB-Nederland, het Verbond en het ministerie van Sociale Zaken tot stand is gekomen, kan vanaf 1 januari 2020 worden afgesloten. “De MKB verzuim-ontzorgverzekering helpt werkgevers bij het managen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie van hun medewerkers. De eisen die aan deze verzekering worden gesteld, zijn vastgelegd in een convenant tussen het ministerie van Sociale Zaken, MKB-Nederland en het Verbond. Op www.betergeregeld.nu kunnen ondernemers meer informatie vinden over de nieuwe verzekering en bepalen of deze verzekering een interessante optie is”, aldus het Verbond.

Effectieve aanpak

Verbond: “De MKB verzuim-ontzorgverzekering biedt ondernemers meer duidelijkheid, minder financiële risico’s en meer deskundige ondersteuning bij alle dienstverlening rondom ziekteverzuim en re-integratie. Zo stelt de verzekeraar een casemanager aan, die de MKB-ondernemer adviseert en ondersteunt bij alle te nemen stappen. Als hij deze adviezen opvolgt en alle re-integratie-inspanningen (zowel eerste als tweede spoor) uitvoert, is een eventuele loonsanctie van het UWV voor rekening van de verzekeraar. En als het bedrijf toch te maken krijgt met langdurig verzuim, dan telt dit slechts beperkt mee voor de hoogte van de premie, zodat de ondernemer niet voor verrassingen komt te staan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.