Verbond ondertekent Charter Diversiteit

0

Het Verbond van Verzekeraars wil als branchevereniging, dat iedereen mee kan doen op de werkvloer. Vorige week zette het Verbond daarom namens de branche een handtekening onder het Charter Diversiteit,  een initiatief van Diversiteit in Bedrijf. Het is bedoeld om de diversiteit op de werkvloer te stimuleren. Het richt zich op vijf dimensies van diversiteit: gender, etnische/culturele diversiteit, LHBTI, arbeidsvermogen en leeftijd.

Door ondertekening van het Charter, krijgt het Verbond toegang tot een breed netwerk van inmiddels meer dan 240 ondertekenaars. Via de charter krijgen organisaties praktisch advies bij de aanpak van het diversiteitsbeleid en kennis en informatie aangereikt. Inmiddels is er in 24 Europese landen een diversiteitscharter van kracht, met in totaal ruim 10.000 ondertekenaars.

Intentieverklaring

Diversiteit kan niet zonder inclusie. Dat betekent op alle fronten diversiteit-bevorderende maatregelen doorvoeren, waarbij werknemers met verschillende achtergronden op een zo gelijkwaardig mogelijke manier worden bejegend. Daartoe is in 2015 het Charter voor Diversiteit in het leven geroepen. Het is een intentieverklaring waarmee organisaties verklaren zich te committeren aan hun doelen om diversiteit en inclusie op de eigen werkvloer te bevorderen.

Diversiteitsplan opstellen

Diversiteit in Bedrijf helpt bedrijven en sectoren met de realisatie van hun diversiteitsplan. Dat gebeurt in drie fases: bij het opstellen, uitvoeren én monitoren van het plan. Voor de monitoringsfase moeten bedrijven ieder jaar een vragenlijst invullen over welke resultaten ze in de tussentijd hebben geboekt: zoals hoeveel vrouwen of mensen met een cultureel-etnische achtergrond ze bijvoorbeeld in de tussentijd hebben aangetrokken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.