Verbond legt provisieverbod uit aan consument

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft op zijn consumentenwebsite (allesoververzekeren.nl) een speciale pagina over het provisieverbod online gezet en ook een e-brochure, zodat de consument wordt voorbereid op de veranderingen die op 1 januari 2013 ingaan. De e-brochure kwam tot stand in samenwerking met Bureau D & O. 

In de online brochure ‘Advies over financiële producten? Vijf veranderingen per 1 januari 2013’ staat beschreven wat de belangrijkste veranderingen zijn voor de consument. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars: “Er is de afgelopen jaren door de politiek, overheid en de financiële sector hard gewerkt aan deze fundamentele stelselwijziging. Die is er gekomen met het oog op het belang van de klant. In het oude systeem betaalde de verzekeraar de adviseur. Nu betaalt de klant rechtstreeks zijn adviseur. De klant staat daarmee veel sterker.”

Uit onderzoek van GfK in opdracht van het Verbond blijkt dat 46% van de ondervraagden nog volstrekt onbekend is met het provisieverbod. Van de respondenten wil 54% graag nader worden geïnformeerd, waarvan 39% aangeeft dat dit zo spoedig mogelijk zou moeten plaatsvinden. Met deze brochure, website en de veelgestelde vragen probeert het Verbond daar zoveel mogelijk aan tegemoet te komen. De komende maanden gaat het Verbond de invoering van het provisieverbod en de gevolgen daarvan voor consumenten nauwlettend in de gaten houden.

Klik hier voor de e-brochure.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.