Verbond informeert polishouder over Brexit

0

Aan de website van het Verbond van Verzekeraars is een themapagina Brexit toegevoegd. De webpagina heeft niet alleen relevante informatie voor de verzekeraars, maar is tegelijkertijd een informatiebron voor verzekerden/polishouders.

Het deel voor verzekerden/polishouders geeft onder andere informatie over de geldigheid van verzekeringen en de gemaakte kosten na vertraging door de Brexit. Dit onderdeel wordt op basis van nieuwe inzichten periodiek geactualiseerd.

Voorbereiden op een no-deal

Volgens algemeen directeur Richard Weurding zijn de leden van het Verbond zich ervan bewust dat zij zich moeten blijven voorbereiden op een no-deal. “Om verzekeraars daarbij te helpen, hebben wij informatie gebundeld en proberen we een antwoord te geven op de meest gestelde vragen.”

Verzekeraars kunnen op de themapagina Brexit terecht voor allerlei informatie over de Europese Commissie, EIOPA en het (Engelse) ministerie van Financiën om eventuele problemen bij een (no-deal)-Brexit te voorkomen. Daarnaast wordt er onder meer aandacht besteed aan risico’s op het terrein van uitbestede diensten, de uitwisseling van persoonsgegevens, relevante vergunningen en het geldende toezichtkader na de Brexit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.